torek, 30. avgust 2005

Šoping

Zanimivo je, kako je zorni kot iz katerega dojemam(o) svet vedno odvisen od trgovine v kateri sem.

Recimo, ko sem prišel iz dopusta, kjer sem nekaj malega srfal, sem se po pregledu on-line ponudbe ljubljanskih surf shopov zapeljal v enega izmed njih na ''strokoven'' posvet. Pa je bil najprej mal prodajal'c pameten, pa pol še jest mal... Bistvo: Iz trgovine sem odšel vesel, saj se da že za cca. 260k SIT v vodo postavit neko osnovno opremo. Samo skromnih 260k SIT je do vetra, sonca, lepih idiličnih plaž in svobode iz plakatov in katalogov - kako je lep ta svet. Samo še službo, ki bo omogoča nonstop srfarijo, poiščem pa gremo! Bistvo življenja: veter&surfing.

Pa sem bil preteklo soboto v Ikei. Res ogromna trgovina, ampak tako juzerfrendli! Vse je narejeno za idiote. Če le slediš rumenim tablam se ne boš izgubil, niti preskočil (bognedaj) kakšnega dela švedskega najboljšega soseda. Vse se ti zdi (že zaradi Evro cen) nenormalno poceni in hapsolutno nujno za domača dva kvadratna metra. Samo 10 EUR oz. 9,5 EUR do popolnega doma. Moja edina želja, ko stojim sredi n predlogov za takindrugačen kotiček, je stanovanje v velikosti ene (lahko tudi manjše) BTC hale. Bistvo življenja: opremljajne stanovanj. Ne vem zakaj, ampak tole je blo slišat zelo gejevsko - mogoče zaradi Oprahinega aranžerskega kotička.

In ker sem se (očitno) počutil po graški izkušnji premalo možatega, sem včeraj obiskal še Bauhaus. Seveda se je zgodba ponovila. Saj mogoče bi lahko pa kuhinjo sam naredu... Ene par desk, tistole ''bor'' mašino, ki je v akciji, flanelasto srajco, pas za orodje, zaščitna očala, pa en dak tejp (je ni stvari, da je ne bi popravil z njim - no, mogoče procesor, čeprav sem nekje bral...) pa lahko začnemo žagat. V bistvu bi blo najboljš, če bi jest kar službo pustil, pa en s.p. odprl. Saj pravijo, da obrtniki služjo kot zlatarji. In sem malce bolj rezervirano zastavil ter kupil mini baterijski izvijač - za vsak slučaj, če bo treba doma kaj ''zašraufat''...

Ni komentarjev: