nedelja, 18. september 2005

Kategorije v blogger-ju

Že praktično ves čas (odkar imam blog na blogger-ju) me moti, da svojih postov ne morem razvrstiti po kategorijah. Vem, lahko bi imel blog tudi na kakšnem drugem ''zastonjkarskem'' portalu, ki omogoča kategorije, ampak tam so me motile reklame (od katerih nič nimam), grd design (npr. eDnevnik) predvsem pa to, da za Google ne obstajam (v primeru, da blog ni na bloggerju oz. v nekem pomembnem seznamu). Predvsem slednji razlog je seveda predvsem simboličen - češ, če te Google ne najde, potem ne obstajaš.

Kakorkoli že, sedaj sem našel (prebral) neko delno rešitev. Preprosto odpreš nove bloge, ki so v bistu kategorije. Dodaš linke na te nove bloge, ki jih preimenuješ v ''kategorije''. Seveda imena teh blogov prirediš (npr. jocohud - ekonomski komentar, jocohud - zanimivosti, jocohud - rekreacija itd.). Potem ostane še objavljanje (postanje): posamezen post oddaš na določenem ''podblogu'', v nastavitvah teh podblogov pa izkoristiš opcijo pošiljanja vsakega bloga na določen mejl, ki ga povežeš z mejlom prek katerega lahko objavljaš na osrednjem blogu. Povežeš zato, ker meni ni delalo, ko sem vpisal direkten e-mail. Tako sem na gmailu odprl še en mejl, ki nato forvardira na bloggerjev mejl za objavo.

Ok, sem zakomliceral ko sto mater, ampak v osnovi gre za to, da imaš podbloge, ki so povezani z linki (preimenovanimi v ''kategorije''). Edini problem je dvojno objavljanje, ki se mu ognemo tako, da objavljamo na ''podblogih'', le-te pa povežemo z avtomatskim objavljanjem na osrednjem/glavnem blogu.

Če ima kdo boljšo idejo oz. rešitev, naj mi jo prosim pove. Hvala!

P.S. Zakaj kompliciram? Ker bi rad odprl angleški blog, kjer bom imel oglase. In če hočem, da kdo pride na blog in kasneje še pritisne na kak oglas, je pa fino, da google ve zame...

2 komentarja:

Unknown pravi ...


Na Sterling finance company®, hitro, enostavno, spletne aplikacije za posojila pomeni eno stvar: da priložnost, da pomaga več družin, starejši, bolni ali poškodovani. Finančna stiska je lahko eden od največjih izzivov našega časa in smo v poslu pri iskanju rešitve. Da je namen Sterling finance company®: graditi skupnost, kjer lahko ljudje, kot si ti zdi finančno pomoč v svojem času potrebujejo. Shopping za holiday darila lahko obremenjujejo proračun nikomur.

Prvi Odobren je Easy!
Odobritev se lahko tudi za ljudi s stečajem, izključitve, ločitve lastništva, zastavna pravica, itd. Edina zahtevo, je, da mora biti vsaj 18 let in je trenutno zaposlen.
Opomba: Nudimo posojila po obrestni meri, tako nizko, kot 2% smo dali najnižje in najvišje kredite v višini €5,000 na €2,000,000. Zainteresirani kandidati morajo izpolniti prijavni obrazec in se vrniti za nadaljnji postopek in za več informacij. Takoj ko prosilec izpolnjuje zahteve, posojila in načrti za plačilo bo poslana na vas in vse druge informacije. Kontaktni e-naslov: sterlingfinanceloancompany@gmail.com

Naše storitve vključujejo
1.Investors Posojila 2.Installment posojil 3.Retailsales storitve
4.Debt Konsolidacija 5.Second hipoteko 6.Business Credit 7.Personal posojila

Elena Nino pravi ...

Dragi iskalci posojil

Ste v finančnih težavah? Želite začeti svoje podjetje? Ta posojilna družba je bila ustanovljena po vsem svetu, organizacije za človekove pravice z edinim namenom pomagati revnim in ljudem s finančnimi težavami. Če se želite prijaviti za posojilo, nas kontaktirajte s podrobnostmi pod elektronsko pošto: elenanino0007@gmail.com

Ime:
Zahtevani znesek posojila:
Trajanje posojila:
Telefonska številka:

Hvala in Bog blagoslovi
ZAUPANJE
Elena