nedelja, 26. februar 2006

Je 30 let dovolj?

Za Silva Pluta mislim. Če se postavim v vlogo zvezanega, brez premisleka ne. Nisem eden tistih, ki rad ob kozarcu piva reče; "ta oblast nas bo spravila..." Če pa že tako razmišljam, vse skupaj zaključim z: " No, ja po drugi strani gremo lahko pa tudi kam drugam živet, če je tukaj res tako za en kurac." Tokrat pa sem prepričan, da je sodnik, ki je tega manijaka spustil na svobodo par dni nazaj, nedvomno naredil napako. Življensko napako. Briga me, če je le sledil črki zakona. Če bi bilo sodnikovanje tako preprosto, da bi bilo dovolj le slediti črki zakona, bi namesto sodnikov lahko imeli računalnike. Verjamem, da sodnik ne bo uradno odgovarjal za svoje dejanje. Verjamem, da je bilo legalno. Tuhtanje o legitimnost dejanja pa bo najverjetneje sodnikova kazen.

In še naslovno vprašanje oz. odgovor nanj: Ni. Tudi smrtna kazen se mi v takem primeru ne zdi krivična. Za Pluta mislim. Hitra smrt je v takem primeru nagrada.

1 komentar:

Joco pravi ...

Ma ja - sej...
Nisem hotel iti naprej in začeti z mučenjem... Ker kaj pa vem. Recimo en zapor (tak iz ameriških filmov) se mi zdi mučenje že samo po sebi... Druga stvar so seveda slovenski zapori s pogledom na morje in apartmajem za nagradni vikend s partnerjem.

Ne glede na mučenje in dolžino kazni, pa sem prepričan, da bi morali zaporniki nekako zaslužiti za svoje stroške. Omogoči se jim delo - seveda veliko slabše plačano kot na prostosti. Če so preveč zajebani za delavnico, naj pa kolo z dinamom gonijo. Če ne gonijo dovolj, ni ogrevanja, ni malce, ni luči...

Nematudaimanema!