četrtek, 16. marec 2006

Psi napadli občana

V sredo so štirje psi skoraj pokončali mimoidočega. Na ulici. Na Viču (Ljubljana). Lastnica je bila poleg, a jih ni mogla obvladati. Občan ji (po podatkih, ki so mi znani) ni grozil oz. jo skušal napasti. Niti policijsko streljanje jih ni prestrašilo, šele ko se je nekdo spravil nad njih z lestvijo so odšli stran. Enega so policisti ubili, dva ranili, en je spizdil nazaj v avto. Lastnica je baje dejala, zakaj ste ga ubili in baje nekaj v smislu, še sreča, da sem rešila dva... Vprašanje, ki se mi zastavi je: "Zakaj niso nje ubili?" Če imaš velike močne pse, ki jih ne moreš obvladati, je kot da bi imel konstantne krče v kazalcu, a bi vseeno v roki nosil pištolo. Tudi sam bi zelo rad imel pitbulla, ampak odgovornost se mi zdi absolutno prevelika. Ampak očitno vsi ne razmišljajo tako. Jebemti folk idiotski, ki si ne zna poiskat sebi primernih hobijev.

PS: Avtorja motijo tudi pasji iztrebki in tisti spuščeni psi v raznih gozdovih, zaradi katerih si kdaj ne upa teči po prvotno zastavljeni poti, ampak stvar vsebinsko ni tako zelo povezana. Je pa povezana.

3 komentarji:

Anya pravi ...

V tem primeru je kriva in odgovorna samo in edino lastnica. Kot si rekel neodgovorno, dokaz pa so tudi prejsni napadi teh psov. Napacna vzgoja, pri takem psu je samo ena napaka v vzgoji dovolj da postane neobvladljiv. Stirje pa so ze kardelo...in to je bil glavni vzork napada. Psi se mi smilijo, pobiti zaradi nodgovorne lastnice. Jao...mas prav, vsak more poiskat sebi primerno pasmo ali hobi:) ta lastnica je idealna za pudlja, pa se ta bi bil prevec!

Čukmajster pravi ...

Jaz pa bi dodal, da so pudlji prav tako nevarni! Namreč v zadnjem mesecu sem videl kar dve različni lastnici psov na "sončne celice", ki so te med vožnjo z avtomobilom imele v svojem naročju, ena izmed njiju pa je med tem celo še kadila...Toliko o varnosti na cesti...

Pika pravi ...

Psi nimajo v tej zgodbi nobene krivde, ne v napadu ne v avtih - LASTNIKi so tisti, ki bi jih bilo treba 'kaznovat'! Še v vseh primerih do sedaj je bilo tako in bo tudi v naprej ... je Joco čist prav napisal!