četrtek, 6. april 2006

Fiktivna analiza

Vmesni rezultat je tako-tako: Motorola je danes zaključila 0,8% pod nakupnim tečajem. Pustimo času čas.

Danes sem izbral nekaj kandidatov za preostali del portfelja:

NTL Incorporated (NTLI) - angleški kabelski operater, ki je nedavno prevzel Virgin Mobile. Razlogi za: NTL ima baje totalno slab ugled, na katerega bo skušal pozabiti z uporabo Virgin blagovne znamke. Da ne omenjam 4playa (internet, TV, telefon + GSM). Verjamem, da je Richard (Branson) premislil, komu bo posodil blagovno znamko - konec koncev na tem temelji koncept Virgin Groupa.

Metalink Ltd. (MTLK) - proizvajalec telekomunikacijske opreme, predvsem na področju DSL tehnologije. Na področju širokopasovnih "žičnih" povezav raste delež DSL tehnologije (v primerjavi s kablom). Dodaten zagon daje EU razvezava lokalne zanke in dejstvo, da je telefonski priključek (bakrena parica) prisoten v večjem številu gospodinstev kot kabel.

The Andersons, Inc. (ANDE) - podjetje se ukvarja z kmetijskimi proizvodi (trgovina, predelava itd.) in prodajo vagonov in lokomotiv(???). Pritegnilo me je zaradi etanola, oz. zaradi velikih investicij v pridelavo le tega. Georgij Bush the 2nd je namreč navalil na alternativne vire energije - v Braziliji se 10% avtomobilo vozi na etanol (sladkorni trs). Firmo sem zavohal v sredo čez dan, ko sem zvečer pogledal kako ji kaj gre, je bila 7-8% nad prejšnjim zaključnim tečajem. Končala je 10% v plusu. Prevelik skok.

Google (GOOG) - vemo za kaj gre. Zakaj bi ga kupil, če sem še par dni nazaj pametoval proti temu? Zgolj iz špekulativnih razlogov. Podjetje uvaja neko storitev, ki naj bi naredila trg nepremičnin bolj učinkovit. Nepremičnine so trenutno v ZDA blazno in, kul in oh in sploh.

Ničesar od napisanega (še) nisem kupil. Najverjetneje kupim danes enkrat v začetku trgovanja.

3 komentarji:

ernest pravi ...

pa ne vem kam bi oddal komentar, vendar enostavno moram tole zapisati:
stari, tvoj stil pisanja je res špica :) Od kje jemlješ navdih za stil pisanja? Študiram namreč zadnje čase iz tuje literature copywriting, pa nekako ne najdem v Sloveniji pravega gradiva, ki bi bil navdih stilu.

ernest pravi ...

ne zajebavam te. Vse pohvale

Joco pravi ...

hvala.