ponedeljek, 10. april 2006

Kdo je kralj, kdo je car?

He-he. Smo že pozitivni! Fiktivni portfelj je v fiktivnem plusu! Predvsem na račun špekuliranja z delnicami podjetij, ki se ukvarjajo s pridelavo etanola. Omenjene delnice (natančneje delnica GPRE) so v dveh dneh porasle za cca. 20% - kar je dovolj, zato prodajam po tečaju ob 3.50 pm po Nasdaqovem času. Zakaj? Ker fiktivni upravljalci ne smemo biti preveč požrešni. Procent na procent - miljon - fiktivni miljon seveda.

2 komentarja:

Tyrone pravi ...

Fiktivni portelj se greš mimogrede lahko tudi na www.tradeover.net, kjer dobiš milijon za začetek, na voljo pa imaš kar precej podjetij iz celega sveta pa tudi razne indekse, državne obveznice in commodities. Meni osebno se je za najboljši nakup izkazal baker katerega vrednost je narasla za 40 odstotkov, Google pa me je bolj ali manj pustil na cedilu, čeprav je trenutno samo 0,96 odstotka pod začetno nakupno vrednostjo (bil je tudi že nekih 18 odstotkov nižje).

Joco pravi ...

Ja, tudi na marketocracy.com lahko upravljaš ogromne zneske oz. kar vzajemne sklade, ampak pomembna stvar pri mojem eksperimentu je približevanje realnemu stanju. To pomeni majhen znesek denarja in posledično visoke provizije. Dodaten povdarek je tudi na uporabi "zdrave kmečke pameti" oz. čim manj kompliciranja (kar mi vedno manj uspeva).