ponedeljek, 29. maj 2006

Štafeta Mladosti - Volitve v gozdu

Praktično ves čas svojega študentskega življenja sem soustvarjal oddajo Štafeta mladosti na TV Slovenija (kasneje tudi oddajo Na liniji). Na velik del tega ustvarjanja sem ponosen in posledično sem se odločil, da bom del svojih "kreacij" ponovno lansiral - tokrat preko modernejšega medija. Trenutno razpolagam z delom teh "kreacij", natančneje z večino (a žal ne z vsemi) narejenih od jeseni 2002 dalje.

Objave oz. ponovne objave bodo v kronološkem redu, tako začenjam z najstarejšim posnetkom (s katerim razpolagam v digitalni obliki): Volitve v Gozdu.

Skeč je nastal kot nekakšna parodija na oddajo, ki sem jo videl v okviru TLP na TV SLO - seveda v predvolilnem času (predsedniške volitve 2002). V oddaji so skušali predstaviti predsedniške kandidate kot "ljudi". Vsak je povedal kakšno glasbo posluša, svoje hobije, najbolj hecno pa se mi je zdelo, ko je vsak še nekaj zapel - tu me je zvilo...



Prispevek je bil zmontiran sredi oktobra 2002, kar pomeni, da smo snemali par dni prej, objavljen pa je bil par dni kasneje. Če se pravilno spomnim sva avtorja Kovo in jaz, igralci pa Maja (Novinarka), Dražen (Dr. Janez Medved), Kovo (Zajček Plemeniti) in seveda jaz (Lev Lev), kostumografinja je bila najverjetneje Jana, "režiral" pa sem nekako sam. Žal se imen montažerja, snemalca, njegovega asistenta in tonca ne spomnim. Najpomembnejša oseba je nedvomno organizator Borut (brez njega ne bi bilo ničesar), naročnik (scenaristka, avtorica in redaktorica oddaje) pa Irena.

P.S. Tej objavi bo sledilo še 29 podobnih, enih boljših, drugih slabših. Odločil sem se, da ne bom delal selekcije. Kar je je. Samo še perioda me muči. Če bo zanimanje, bo ta krajša, če ga ne bo, bo daljša...

P.S.II. Ob uporabi Firefox-a je blog lep oz. brez nepotrebnih presledkov. Opazil sem, da ob uporabi IE-ja temu ni tako, ampak žal ne vem, kako rešiti zadevo. Če kdo ve, naj prosim pove.

Velik zaslon - Google Video.

1 komentar:

Joco pravi ...

:) Tako se govori.