nedelja, 6. avgust 2006

Kako uspeti v Holywoodu - 2. del

To je nadaljevanje posta Kako uspeti v Holywoodu - ali kje drugje!. Naj na hitro obnovim vsebino oz. bistvo prejšnjega (in tega) posta. Tudi če "nevemkako" dobro investiramo, še vedno največ zaslužimo s svojim delom (razen izjem seveda). Zato napotki za hitro napredovanje. Pred nadaljevanjem branja priporočam branje prvega dela.

Torej novi napotki:

Ostanite v igri.
Ne dovoli si, da te trenutna jeza vrže s konja. Ljudje bodo nesramni, goljufivi ipd. Kakorkoli že - ne odnehaj zaradi drugih - razen seveda če nimaš boljše alternative, s katero boš plačeval račune.

Izogibaj se norih šefov.
Če povežemo s prejšnjim napotkom to pomeni, da ostaneš v igri ni nujno, da ostaneš v istem podjetju. Pričakuj marsikaj, vendar pa v primeru nadlegovanj ali žalitev vljudno zahtevaj spremembo. Če je ne bo, mirno odidi - brez nepotrebnih izbruhov.

Ohranite tarčo na "nišanu".
Ko se ti zdi kakšno delo popolnoma pod častjo, se preprosto vprašaj: bom po tem korak bližje cilju? Če bo odgovor da, potem nadaljuj s kopiranjem, prepisovanjem, skeniranjem, kuhanjem kave ipd.

Ne govori veliko o sebi.
Nobenega ne zanima vsaka malenkost tvojega osebnega življenja, še posebej ne sodelavcev in šefa. Če ti to manjka, si poišči psihiatra ali kupi psa. Ko boš šef, boš lahko govoril o sebi v neskončnost. Na poti tja - poslušaj.

Izgled je pomemben.
Ocenjujejo nas po tem kako izgledamo. Tako je - jebiga. Ni se vredno boriti proti temu nesmislu. Torej, če si odvetnik, finančnik, slikopleskar ali igralec, se tako tudi obleci. In obleci se lepo. Za to ne rabiš bogastva.

Izstopaj zaradi odličnosti svojega dela.
Bodi dober v tem kar počneš. Naj površnost ne postane tvoje srednje ime.

To je bilo na kratko, malce daljši tekst pa lahko najdete tukaj.

Ni komentarjev: