torek, 26. december 2006

Obuditev bloga s pomočjo Ciganov

Ne vem čisto točno zakaj, ampak že dolgo nisem tu ničesar napisal. Mogoče nisem imel česa povedat, ampak to ne more biti izgovor - vsaj prej ni bil... No, mogoče imam kaj za povedat v zvezi s problematiko ciganske družine Strojan s problematiko kriminalne družine Strojan, ki je po naklučju tudi ciganskega porekla, ampak...

No, pa vseeno:

Ni prav, da so jim hišo podrli med zimo (in politično spretno oz. nespretno tik pred Božičem). Zakaj politično nespretno? Ker bi jim tiste črne gradnje lahko morali zrušiti že prej. Zakaj politično spretno? Ker so jih na božični večer lažje uturili za sosede prebivalcem Kleč. Pač na božični večer se res ne spodobi odkloniti prenočišča. Še enkrat povdarjam: popolnoma razumem Ambružane. Če te Zakon toliko in toliko let ne zaščiti, ga, ko je mera polna, vzameš v svoje roke. In ga iz rok ne izpustiš: Imeli ste ga, pa z njim niste dovolj dobro ravnali. Dalaj naj si pa Strojane kar k sebi na Zaplano odpelje. To je konec pravne države. Halo!?!?!?! Konec pravne države je bil, ko Ciganom Strojanom ni bilo treba odgovarjat za kazniva dejanja, ki so jih naredili, ko policija ni znala, mogla zaščitit okoliških prebivalcev. Jebi se tak varuh človekovih pravic.
Sem rasist? Jaz sem prepričan, da ne. Verjamem pa v enakost pred Zakonom. In če bi mene nekdo par let jebal, bi tudi meni počil film. Definitivno.

Se pa strinjam, da jih iz njihove zemlje ne bi smeli kar odpeljat. Stvar je bila zajebana s tem, ko se jim je leta in leta popuščalo. V dani situaciji pa... Ma, ne vem... Definitvno pa delovati po črki zakona.

Vsi, ki se ne strinjate, ste vabljeni na pivo (lahko tudi sok, čaj ipd.). Rad bi se pogovoril o tem - predvsem z nekom, ki se z mano ne strinja. Z argumenti se me da prepričat.

P.S. S Cigani je moja družina že imela izkušnje. Ja, slabe. Vi?

1 komentar:

Čukmajster pravi ...

Nikakor se ne bom spuščal v to, kaj pomeni biti Rom in kaj to pomeni za sosede in kaj naj bi bilo z Romi že v osnovi narobe...

Bi pa rekel kakšno na "padec pravne države":

Namreč slišal sem izgovore: "Policija si ni UPALA posredovati proti Strojanom!"

HALO???? Strojanov je vseh skupaj mogoče 15... Ne mi rečt, da si policija ni UPALA posredovati vse do sedaj!!! Če so Strojani počeli kazniva in kriminalna dejanja, bi se jih moralo obravnavati kot vsakega drugega kriminalca, ne pa da se "ko sodu izbije dno" seli gor in dol celo družino.

Po mojem mnenju je bilo pravne države konec, ko so civili pregledovali policijski konvoj (če se potrudim, še lahko zastopim, da so vaščani Ambrusa stopili skupaj in vzpostavili vaško stražo (kar je že samo po sebi sporen pojem), ko so se počutili ogrožene, NIKAKOR pa ne zastopim, da civili pregledujejo policijski konvoj!)