sreda, 14. februar 2007

Bioterapija

O njej sem že pisal. In (očitno) bom še. Ker je stvar zanimiva. Sicer s pomočjo razuma se zdi stvar malce hecna oz. bizarna. Samo ko pa vidiš, pri čemu vse lahko pomaga... se počasi otreseš dvoma.

Problem imam, ker se (spet) ne morem ne znam povezano izražat. Najbrž je problem v tem, da sem pod vplivom nekakšnih življenskih naukov / resnic / nasvetov / ipd, ki sem jih pretekli vikend poslušal, zapisoval, seciral, premišljeval itd. v Kranjski Gori.



Da vama, draga bralca, prihranim pretirano bluzenje, ki bi nastalo kot posledica želje po obširnejšem tekstu, bom navedel tisti del misli, ki sem jih uspel zapisati:

  • Tudi Jezus je bil v bistvu bioenergetik - to so bili tisti "čudeži". Čudeži so v narekovaju, ker čudežev ni.

  • Poslušanje intuicije je branje energetske informacije. (Ta zna bit sila ezoterična, ampak tudi miljarder Richard Branson v svoji avtobiografiji stalno govori o intuiciji...) Baje je tam več informacij kot na netu. Se je pa podobno kot brskat po netu, treba naučit tudi poslušat intuicijo.

  • Vse kulture so poznale t.i. Bioenergijo - eni ji rečejo či, drugi prana, tretji duša itd. Nekakšna energetska osnova živih bitij pač.

  • Ustreznejše ime za demokracijo je DEMONkracija, saj krši prvi zakon narave: Zakon močnejšega.

  • Pazi kaj misliš, kajti to kar misliš delaš, to določa tvoje navade, te tvoj karakter in ta tvojo usodo.

  • Zlo ti lahko škodi le, če živiš v strahu.

  • Ne imet prekrižanih nog - zaradi cirkulacije.


Tole sem v zvezku označil z B-jem (za na blog).

4 komentarji:

Joco pravi ...

Demonkracija nima direktne povezave z bioenergijo oz. je ne onemogoča:-)
Gre samo za eno od misli, ki se mi zdi smiselna. Konkretno: s korenito pokojninsko reformo bomo odlašali dokler ne bo sedanji sistem počil. Zakaj? Ker se je nobena vlada ne bo lotila, ker (če bi jo izpeljala) ne bo dobila naslednjega mandata. Pa je popolnoma jasno, da jo nujno potrebujemo. Najebala bova pa midva - najbolj! Jebeš tako demokracijo.

Stalin se je zelo bal...
Jest to razumem v smeri, da ti zatežen šef, ne more do živega, če se ne bojiš. Samo jeba je, ker se ponavadi ljudje bojijo, da bodo izgubil službo...
No, pa tud metek ti ne more škodit, če se ga ne bojiš - primer: Ace Ventura - ni se bal, metke je gladko ujel med zobe...

Joco pravi ...

In ravno ta demokracija to (oklepanje stolčka) omogoča. Priznam, nimam boljše rešitve...

Borit se je treba v vsakem primeru.
Glede skandinavije pa tud nisem popolnoma prepričan... O Norveški recimo nebi razpravljal, ker če imaš nafto in nisi budala, ne more bit glih težko se it sociale... Vem pa recimo, da je na Švedskem zelo težko bit mali (po slovensko s.p.) podjetnik... Te davki oz. prispevki kar fino bašejo...

Sicer se pa tud sam strinjam s socialo. Samo ne v smislu "Če nam Romom ne zrihtajo službe, nismo mi krvi, ampak sociala (oz. zavod)..." Ne me jebat!

Čukmajster pravi ...

Mnja... Demokracija res ni več najbolj primeren sistem (no, še vedno boljši od raznih totalitarističnih variant), mislim pa, da je socialni darwinizem slaba alternativa, ker se sicer lahko gremo kar dejansko mlatit za službe! Tisti, ki bo bolj močan in ne bo imel niti osnovne šole, bo pref**al malega betežnega pravnika in dobil njegovo službo.

To kar si povedal o skandinaviji drži... Imajo veliko naravnih resursov, znajo pa jih tudi dobro obračati, ker kaj ti pomagajo naravni resursi, če ne veš kaj z njimi - lep diametralno nasproten primer je Afrika... Ima svega, a nema ništa!

Tudi jaz nimam v mislih brezkompromisnega razmetavanja s "socialnim" denarjem! Nikakor ne! Je pa tudi dosti Slovenčkov, ki so leni ko prasice in jim ni do dela... Mislim, da to ni stvar narodnosti...

Joco pravi ...

No, z "Zakonom močnejšega" nisem imel v mislih ravno fizičnega obračunavanja. Močnejši ne samo v fizičnem smislu, ampak tudi pametnejši, zvitejši, ustvarjalnejši (ali je bolj ustvarjalen) itd. To kar je v današnji družbi pač pomembnejše od fizične moči...

Strinjam se, da so Slovenci tudi leni. Cigane sem navedel, ker ravno včeraj eno tako izjavo slišal na TV-ju in me je malce iztirila. In da ne bo pomote - iztirila bi me tudi izjava: "Če nam Belokranjcem/tekstilcem/športnikom/moškim/Marsovcem ne najdejo...."