nedelja, 3. januar 2010

Decemberska produkcija

Od zadnje samoanalize je že cel mesec oz. trije videi. Tole pa je njih analiza:



Ravnotežje
Po dobrem odzivu na Čevlje (Teva je res zažgala) se kar nisem mogel spravit k novi epizodi. Fak. Ustvarjalna kriza pa take fore. Spet so bili problemi s svetlobo. Del krivde gre nedvomno oblačnemu vremenu, del pa mojemu blesavemu kadriranju. Premalo sem vmes gledal rezultate, to pa zaradi šibke baterije. Ja, tudi to se zgodi (da pozabiš nafilat baterijo). Na busu je bila najprej povsem neprimerna svetloba, skoraj sva že odnehala, ko na poti domov ugotoviva, da je na drugem busu pa povsem kul svetloba. In smo šli vse znova. Mejking of bi bil nedvomno bolj zanimiv od samega izdelka. Predvsem zato, ker sem se usral. Nekako se nisem počutil udobno glumit pred publiko, pa zvočna kulisa v busu je bila tudi (nepričakovano!?) glasna. Po drugi strani se je ideja z zapiranjem oči izšla povsem OK. Mimogrede: kolesarja sem posnel naslednji dan, še pred šihtom, kar je med tednom edina varianta naravne svetlobe. In ja, vse tiste ovinke odpeljem brez rok.



Test materiala
V nasprotju s prvimi tremi epizodami, je bila četrta oz. posebna izdaja brez pravega scenarija. Na Krvavec sem vzel nekaj idej v zvezi z vrstami smuči, predvsem pa predolge tekste in nekakšno idejo o okvirni strukturi videa. Na drugi strani sem imel probleme sam s sabo - šlo je namreč za moj prvi smučarski dan v sezoni (normalno bi jih tak čas imel že najmanj sedem). Ker je imela polovica produkcijske ekipe prvo prosto soboto od ustanovitve, sem moral najeti povsem svežo ekipo, ki pa je delo (kljub neizkušenosti) izvrstno opravila. Prej omenjeno scenaristično nedorečenost sem reševal z doslej najradikalnejšo montažo. Predvsem s časovnega vidika. Tokrat sem namreč dodajal vmesne kadre, ker zadeve drugače ne bi šle skupaj. Jureta bi pa tudi lahko malo bolje izkoristil. Vemo za drugič, da bo treba selebritije bolj vkomponirat. Nimam pa še povsem izdelanega mnenja glede dolžine videa (skrbi me, da je predolg).



Srečno 2010
Zamisel za video čestitko je prišla v zadnjem trenutku. Ideje so imele holivudske razsežnosti, ki pa smo jih bili (zaradi kratkih rokov) primorani delno omejiti. Ja, povsem običajen ustvarjalni proces. Rezultat sicer povzroča blažjo obliko diabetesa, ampak nič ne de, celo zaželeno je (glede na namen). Bistveno je, da je bilo prijateljem všeč - kot glavne razloge za to pa lahko naštejemo: svežo idejo, iMoviejevo montažo, lepo vreme v času snemanja in (seveda) nadvse simpatičen voditeljski par ;-).

Kaj pa ti misliš? Zapiši v komentarju.

Ni komentarjev: