nedelja, 21. januar 2007

Priprave na maraton

...so se začele!



V sredo sem se končno spet odpravil tečt. Eno tako začetno, ker praktično tam tudi sem - na začetku. Glih tolk, da tečem, pa ene pol urce. Dejansko sem to naredil in ob vsaj zmerni šprtni akivnosti to ne bi smel biti problem. Ne bi smel biti, ampak je skoraj bil. Zjeban sem bil ravno dovolj, da sem si rekel, če želiš do jeseni blesteti (v lastnih očeh) na Ljubljanskem maratonu, je skrajni čas da začneš trenirat...

In tako sem v petek že nadaljeval s treningom, ki sem ga že drastično podaljšal na 57 minut. Sicer sem še ne dolgo tega isto traso odlaufal v cca. 50 min, ampak jebiga.

Važno, da sem začel, ker 12. maja je že tek trojk (28km oz. 12km - ja, vem 12 je za pusije:-), pa potem naslednji vikend Maraton treh src, do oktobra je pa treba bit redi za 42km-jev.

Moj pristop je preprost: Bolj ko se bom hvalil, večja je verjetnost, da to izpeljem. Vsaj prejšnjo jesen je ta koncept deloval...

3 komentarji:

mara-tonka pravi ...

Lahko bi tekla skupaj. Letos me caka ljubljanski maraton. To bo se zabavno. Treningi pripravljeni, prehrana pripravljena, supergi cisto novi... Volje za izvoz dovolj :)

Joco pravi ...

Komot, ker sam nimam niti pripravljenih treningov, niti prehrane - edino superge sem do sedaj šparal, tako da ne morem v noben primeru krivit materiala :)

mara-tonka pravi ...

napisal si, da si pretekel 57 minut... ampak kaksno kilometrino? se mi zdi da se bos do maratona s takim tempom skuril :)