nedelja, 4. november 2007

Evo me

Po krajši pavzi se spet oglašam. Nekega izredno oprijemljivega razloga za to ni - spet se mi malo objavlja. Preden pa začnem s tem (objavljanjem) pa nekakšen povzetek kaj se mi je kaj dogajalo te dni, ko nisem nič pisal.
Dahab
Spomladi sva bila s punco v Dahabu (Egipt) z namenom srfanja. Zadeva bi bila čisto v redu, če ne bi poslušala vremenske napovedi, ki je za dva dni napovedala brezvetrje. Tako sva šla dvakrat na izlet ravno tiste dni, ko je pihal. En vetrovni dan sva presrala. Priblični 1,5 dneva (jaz) oz. 0,5 dneva (moja) pa sva presrfala.
Naučil sem se:
Če greš srfat se ne oddaljuj od plaže.
Če greš srfat v Egitp spij veliko viskija in imej s sabo vse možne tablete proti driski.
Arabci so tečni.



El Tur
Poleti sva se odločila, da poizkusiva surfat v drugo (oz. v n-to - ampak to je že druga zgodba). Pri Žigu Hrčku v El Turu sva se imela super, ampak (vsaj zame) se bili pogoji obupni. Sedaj pa res ni pihal oz. je pihal za ogromne plahte (več od 7 kvadratov), ene tri dni pa sploh ni pihal. Baje edini tak teden izmed vseh terminov. Se je pa moja naučila beachstarta in še nekaj nujnih elementov. Človeku bi se lahko strgalo, če ne bi bilo res dobre družbe. Zajebancija non-stop - t.i. pozitivni cinizem (ne morem se spomnit nobenega primera).
Naučil sem se:
Pravilne korake dveh obratov (samo enega v vetru).
Da so Arabci res tečni in nemarni - posebaj Sindbad.
Da je treba kdaj Arabca tudi pošteno napizdit, da se te neha dotikat in da dela to za kar je plačan.
Da se da imet fino na surfanju - tudi če za en k**c piha.



Salmonela Tudu
Cca mesec dni po El Turu in cca 4 dni po Sofiji (običajna službena pot) sem po adrenalinskem vikednu (adrenalinskih 6 stopinj Celzija Koritnice) malo zakrehal in kmalu dobil ospene - jebiga nisem mogu več požirat. Grlo je bilo kmalu ok, pojedel sem za cel kiosk sadja in guess what - tako je, se fino usral. Čez palec bi rekel več kot 100 krat! Vmes pa še parkrat kozlal. Če sem pojedel pol bobi palčke, sem bil "priden". Tri krat po 24 ur sem sral v intervalih dolgih med 20 in 30 minut, pojedel 2 bobi palčke in spil par kozarcev vode - aja - in dobil par infuzij nečesa. Vse skupaj je bilo začinjeno še z vročino (more), kasneje pa s tableti, katerih stranski učinek so bile... ja, uganili ste more. Juhej. Brez Moje bi se mi strgal.
Mimogrede: na Infekcijski kliniki sem od blizu videl Janševo izbranko - res je simpatična.
Naučil sem se:
Porabit paket skret papirja v vsega 7ih urah.
Da so zdravniki lahko zelo zelo prijazni.
Da se lahko drema tudi na WC-ju (rabiš samo en stol, na katerega se nasloniš).
Da je kri v blatu oz. kri lahko tudi samo posledica utrujenega črevesja.
Odprto (nagradno) vprašanje:
Kje sem dobil Salmonelo Tudu?

Ljubljanski (pol)maraton
Par tednov po Tudiju, sem začel trenirat za polmaraton. Ker sem par tedno nazaj izsral vso nakopičeno kondicijo sem si zadal preprost cilj: Prelaufat polmaraton in pri tem ne crknt. To mi je uspelo.

2 komentarja:

Kašpar pravi ...

Ohoho, dobrodošel nazaj!!!

nejcj pravi ...

hehe...dobra objava :D